Της σύνταξης

Filed in Της σύνταξης by on 5 Φεβρουαρίου 2016

Στην οικογένεια του biology4u (ιστοσελίδα, facebook, pinterest, google+ κ.ά. μέσα κοινωνικής δικτύωσης) εκτός από την ιστοσελίδα  bio-illustrations.net προσετέθη και η ιστοσελίδα https://bioetymon.wordpress.com.

H πρώτη, όπως δηλώνεται από τον τίτλο της εστιάζεται στις απεικονίσεις της βιολογίας, αλλά και του αντικειμένου της, της ζωής, με σκοπό να τις αναδείξει, να τις σχολιάσει, κυρίως όμως να τις αφήσει να πουν οι ίδιες, τη μικρή ή μεγάλη ιστορία της.

Η δεύτερη, δηλαδή το bioetymon, που καθώς επιγράφεται ως: Η περί την Βιολογίαν ονομάτων επίσκεψις, παρουσιάζει τη διαδρομή ενός βιολογικού όρου, μέσα από τους μαιάνδρους της επιστήμης και της γλώσσας. Μια διαδρομή που σε μερικές περιπτώσεις ξαφνιάζει ευχάριστα με τα αναπάντεχα ευρήματά της, πάντοτε όμως φωτίζει το πώς έφτασε να σημαίνει ό,τι σημαίνει ένας βιολογικός όρος, ώστε να συμβάλλει στην πληρέστερη κατανόησή του.

Το περιεχόμενο της σελίδας αυτής, εκτός από την “έντυπη” εκδοχή του, δημοσιοποιείται και ηχογραφημένο, στη μορφή podcast που είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://anchor.fm/15 αλλά και στο itunes, από εδώ

 

Τέλος οι ιστοσελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, google+) και ιδιαιτέρως το facebook, προβάλλoυν τη δραστηριότητα των άλλων τριών σελίδων, περιλαμβάνουν όμως και αυτόνομες δημοσιεύσεις που αντλούνται από την επικαιρότητα.

 

Comments are closed.