Μια ετεροχρονισμένη διόρθωση του εξωφύλλου ενός δίσκου των Beatles…

Filed in ΙΔΕΕΣ by on 20 Φεβρουαρίου 2017

Tην 1η Ιουνίου του 1967 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ των Beatles, που από πολλούς θεωρείται ως το πληρέστερο και ωριμότερο της μεγάλης καριέρας τους. Αυτό λοιπόν το άλμπουμ που τιτλοφορείτο Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς και βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy για τη σύνθεσή του, τα φωνητικά του και την ηχογράφησή του. Βραβεύτηκε όμως και για το εμβληματικό εξώφυλλό του, που περιλαμβάνει δεκάδες διασημότητες της εποχής, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι και επιστήμονες.

Ρίχνοντας λοιπόν κανείς μια προσεκτική ματιά στις διασημότητες, εύκολα θα εντοπίσει τον Marlon Brando, τον Bob Dylan, την Marilyn Monroe, τον Karl Marx, τους Χονδρό και Λιγνό, την Marlene Dietrich κ.ά. και λιγότερο εύκολα τον Albert Einstain. Δεν θα βρει όμως πουθενά κάποιον που να σχετίζεται με τη Βιολογία (ας πούμε τους Watson και Crick), παρά το ότι η λαϊκή κουλτούρα της εποχής, είχε επηρεαστεί από τα επιτεύγματά της.
Σκεφτήκαμε λοιπόν να … διορθώσουμε ετεροχρονισμένα την έλλειψη αυτή, αντικαθιστώντας στη φωτογραφία 5 διασημότητες με 5 άλλες προσωπικότητες της Βιολογίας.

Μπορείτε να εντοπίσετε στο σκίτσο με τα περιγράμματα των διασημοτήτων ποιες προσωπικότητες προσθέσαμε και σε ποιον αριθμό αντιστοιχούν; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Αν όχι, περάστε πάνω από την ακόλουθη πρόταση το ποντίκι σας με πατημένο το αριστερό πλήκτρο, για να σας αποκαλυφθεί η απάντηση: 9: Rosalind Franklin, 35: Τ.H. Morgan, 41: James Watson, 52: Gregor Mendel, 53: Κάρολος Δαρβίνος.

Comments are closed.